Látnivalók, programok

Fő tér Siófok

A Szabadság tér közelében fekszik Siófok Fő tere. Itt található többek között a Dél-balatoni Kulturális Központ (DBKK), a városi könyvtár, a Polgármesteri Hivatal, több kis üzlet, magán szolgáltatások és hivatalok.

Siófok Fő terén sétálva megtekinthetjük Varga Imre szobrászművész alkotásainak tárlatát. Valamint Beszédes József mellszobra is itt látható, amely Vígh Tamás alkotása (1963). A Kulturális Központ bejárata előtt Kálmán Imre mellszobra van elhelyezve, amely Meszes Tóth Gyula alkotása (1961)

A siófoki Fő téren gyakran rendeznek fesztiválokat, látványos rendezvényeket, folklór fellépéseket, koncerteket. Ilyen esemény például a Tojásfesztivál vagy a Kálmán Imre emléknapok programjai.

Siófoki Nagystrand

Siófok mindig nyüzsgő Petőfi sétányával párhuzamosan húzódik a Siófoki Nagystrand, amely a Balaton part legnépszerűbb strandja. Az óriási parkos területen, mindenféle extra szolgáltatás gondoskodik a strandolók szórakozásáról. A nappal is bulis fizetős strand este fantasztikus hangulatú party helyként várja a vendégeket. A szórakoztató központot ma már Plázs Siófokként ismerjük, ami mellett igényes sportpályák, játszóterek, modern koktélbárok, büfék, éttermek, kölcsönzők és üzletek kaptak helyet. A Siófoki Nagystrand öltözőhelységei és vizesblokkjai is színvonalas megjelenésűek, melyek építésénél gondoltak a mozgássérültekre is. A fogyatékkal élők a strand keleti részén korlátos rámpa és vízi lift segítségével fürdőzhetnek.

Kikötő Hajóállomás

A kikötő épülete előtti parkban áll a balatoni gőzhajózás 100., 125. és 150. jubileumára felállított emlékmű. Északi szélén áll Vilt Tibor Balatoni sellő (1974) című szobra . A kikötő mellett lévő parkban található Siófok régi nevezetessége a Rózsakert. A hagyományos Balaton-átúszó versenyek célja is itt van, ezért 1997-ben Siófok városa az első Balaton-átúszó, Szekrényessy Kálmán emlékére mészkőszobrot állított e helyre.

A parkban tovább sétálva láthatjuk Somogyi József Halászok című szobrát (1971), nem messze tőle pedig Varga Tamás Karinthy szobrát  (1997).

A nyugati mólónál van a vitorláskikötő, valamint a város egyik jellegzetes épülete a Meteorológiai Obszervatórium, ahonnan az egész Balaton környéke az első viharjelzést kapja. A kikötő látnivalója még a vele egybeépült Sió-zsilip is.

Bebó Aquapark

Bella Ranch and Zoo

Minigolf Siófok

Kálmán Imre Kultúrális Központ

Pálinkafesztivál

MET Obszervatórium

Magyar