Siófoki szállás - Siófoki villák
Online Szobafoglalás

Amikor Siófokról van szó, először mindenkinek a Balaton, a strand és a nyaralás jut az eszébe. Így volt ez már száz évvel ezelőtt is, amikor nyaranta a főváros kulturális életének színe-java, ideje jelentős részét a Balaton partján töltötte. Erre emlékeztetnek a városban látható korabeli villák, amelyekből néhány ma is szálláshelyként működik.

1878-ban épült fel a „Magyar Tenger” nevet viselő, nyolcvan kabinos nagyméretű fürdőház, amely alapvetően meghatározta a siófoki szállások, és a város turisztikai fejlődését: a sikereket látva 1885-ben a terület felett rendelkező veszprémi káptalan ugyanis hozzákezdett a telkek felosztásához, ezzel kezdetét vette a fürdőtelep kialakulása. A Balaton ekkor vált népszerű célponttá a fővárosi polgárság, és különösen a művészek számára. Vágó Pál, az „ecset Petőfije”, Tölgyessy Artúr, Than Mór és Feledi (Flesch) Tivadar –mindannyian koruk ismert festői– is ebben az időben vásárolt itt villát. Beindult tehát a fürdőélet, amit a huszadik század fordulójától egyre több sport- és közösségi esemény tett még változatosabbá. Ennek, köszönhetően a társasági élet egyre több szereplője költözött hosszabb-rövidebb időre az egyre növekvő számú siófoki szállás egyikébe, vagy építtetett magának saját rezidenciát.

Köztük volt dr. Thanhoffer Lajos orvosprofesszor, aki 1897-ben építtetett villát a Petőfi sétányon. A házat Horthy-villaként is ismerik, a kormányzó ugyanis főhadiszállásként használta. A legutóbbi időkben a Kodolányi János Főiskola könyvtárának adott otthont, Siófok városa szálláshellyé, illetve rendezvényközponttá alakíttatja. Krúdy Gyula1914 és 1919 között, valamennyi nyáron Várady Gyula siófoki házának vendége volt, itt ismerte meg későbbi feleségét, a nála 21 évvel fiatalabb Várady Rózsa Zsuzsát. Innen ered a Krúdy-villa elnevezés, holott a kikötő közelében álló épület soha sem volt az író tulajdona. Hasonló a története a Jókai-villának, amelyet eredetileg Braun Dávid építtetett 1897-ben, majd dr. Fekete Vilmos temesvári ügyvéd vásárolta meg. Jókai Mór ebben a házban töltötte el életében utolsó nyarát 1903-ban, ma a villa elegáns siófoki szállás. Fuchs Jenő olimpiai bajnok vívónak, valamint a múlt század hírneves színészei közül Bilicsi Tivadarnak, Kabos Gyulának és a Latabár családnak is volt nyaralója Siófokon, Feleky Kamill víkendháza ma vendéglőnek ad otthont, a zeneszerző Kálmán Imre szülőházát múzeummá alakították. 

Az egykor a turizmusban is fontos szerepet játszó villák családias jellegét idézi fel a Renegade Sport Hotel. A népszerű siófoki szállás odafigyelő, vendégközpontú szolgáltatásaival vívta ki a városba látogatók elismerését. Mivel a Petőfi sétányon található, a hotelbőla nyár legfontosabb kellékei, a Balaton-part –mindössze 50 méter–, a szabadstrand, valamint a rendezvényhelyszínek és a kikötő gyalogosan is gyorsan elérhetők.

Érkezés dátuma:
Távozás dátuma:
Éjszakák száma:
1
Személyek száma:
2
1 2 3 4 5 6 7
Reggeli:
Félpanzió:
Képgaléria
Nézzen körül nálunk!
H-8600 Siófok, Petőfi Stny. 4.
Mobil: (00-36) 70/454-7797 Tel: (00-36) 84/311-506 Fax: (00-36) 84/506-624
E-mail: renegadehotel@renegadehotel.hu
Web: www.renegadehotel.hu

Minden jog fenntartva Jogi nyilatkozat Adatvédelmi nyilatkozat © 2012 Renegade Hotel.
Készítette: