Hotel Siófok | Vendéglátómustra
Online Szobafoglalás

Sokszínű, az értékeket őrző, mégis fiatalos és megújuló: röviden így lehetne összefoglalni Siófok turisztikai kínálatát. Az aktívpihenést szolgálják a Balaton-parti fürdőváros minden igényt kielégítő hoteljei is, amelyekben a család minden tagja otthon érezheti magát. Bátran kijelenthető tehát, hogy a hotel Siófok párosítás mára fogalom a magyarországi turizmusban.

Siófok az ország egyik legfontosabb turisztikai központja, ahol pezsgő fürdőélet és szórakozóhelyek sokasága várja a város lakóit, valamint a mindig szívesen látott vendégeket. ABalaton sekély vizű partjainak kellemes adottságait kihasználó strandkultúra mellett, a rekreációs wellness szolgáltatások széles skálája is elérhető a városban, amely számos szórakozási lehetőséget, valamint látnivalót kínál. Érdemes megnézni a Krúdy- és a Jókai-villát, a Rózsa-kertet, a számtalan templomot és köztéri szobrot, a 45 méter magas víztornyot, a Meteorológiai Obszervatóriumot –mindig innen adják ki az első Balaton környéki viharjelzést–, valamint a Tojásmúzeumot és az ország legnagyobb magángyűjteményét bemutató Ásványmúzeumot. Ha a Balaton fővárosában járunk, a 300 hektáros Töreki Természetvédelmi Területet mindenképpen fedezzük fel: a megkapó természeti környezet, és az található művésztelep megér egy rövid kirándulást.

A turisztikai kínálatot a szálláshelyek minősége is meghatározza. Siófok ezen a téren is rászolgált a Balaton fővárosa kitüntető címre: a vendégek rendelkezésére álló szállások minden igényt kielégítenek. Mindez nem véletlen, hiszen a Siófokon régi hagyományai vannak a szállók- és hotelek építésének. Az1878-ban megnyitott első fürdőház, majd a fürdőtelepkialakítását követően a város néhány év alatt a budapesti polgárság kedvelt üdülőhelyévé változott, rendszeresen itt nyaralt Jókai Mór, Krúdy Gyula, Karinthy Frigyes, később Latabár Kálmán, Kabos Gyula és még sokan mások. A megnövekedett turizmus kiszolgálását eleinte főleg panziókkal oldották meg, bár a nagyobb siófoki hotelek közül, a Siót és a Hullámot, majd a Központi Szállót is ebben az időszakban adták át. A hatvanas években szállodasort alakítottak ki, a rendszerváltást követően pedig folytatódott a hotelfejlesztés. Ennek köszönhető, hogy a „hotel Siófok” kifejezés mára egyet jelent a minőségi vendéglátással. Ezek közül az egyik legújabb, a Siófok szívében, a Petőfi sétányon található RenegadeSport Hotel, amely 26 szobával családias légkört biztosít vendégei számára.

Érkezés dátuma:
Távozás dátuma:
Éjszakák száma:
1
Személyek száma:
2
1 2 3 4 5 6 7
Reggeli:
Félpanzió:
Képgaléria
Nézzen körül nálunk!
H-8600 Siófok, Petőfi Stny. 4.
Mobil: (00-36) 70/454-7797 Tel: (00-36) 84/311-506 Fax: (00-36) 84/506-624
E-mail: renegadehotel@renegadehotel.hu
Web: www.renegadehotel.hu

Minden jog fenntartva Jogi nyilatkozat Adatvédelmi nyilatkozat © 2012 Renegade Hotel.
Készítette: